De TPPR-coach is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland.

Een gewichtsconsulent die is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) begeleidt zijn/haar cliënten volgens de Richtlijnen Goede Voeding. Deze richtlijnen van de Gezondheidsraad hebben als doel een gezond eet en leefpatroon.

Opleiding en ontwikkeling

Een gewichtsconsulent die is aangesloten bij BGN is in het bezit van een geldig diploma voor gewichtsconsulent. Dit diploma is behaald bij een geaccrediteerde opleider. Ook volgt de consulent regelmatig bij- en nascholingen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in dit vakgebied.

Een TPPR-coach is in het bezit van:

  • Een door het CPION erkende HBO opleiding Medische Basis Kennis.
  • Een geldig diploma gewichtsconsulent, geaccrediteerd door BGN.
  • Een geldig diploma specialisatie Sportvoeding en Supplementen, geaccrediteerd door BGN.

De TPPR-coaches zijn ook ervaringsdeskundigen op het gebied van sport en beweging.  Ze kunnen je veel tips en informatie geven. Dit bijvoorbeeld over sportclubs in de buurt of oefeningen voor thuis.

Maaltijdvervangers en afslankproducten

Een gewichtsconsulent die is aangesloten bij BGN, verkoopt geen maaltijdvervangers of afslankproducten. Ook zullen deze producten niet door ons worden geadviseerd om te gaan gebruiken.

Als er door ons producten worden geadviseerd, dan zijn deze altijd breed verkrijgbaar. Wij hebben geen afspraken gemaakt met fabrikanten. Wij zijn dus ook niet afhankelijk van bepaalde winkels, merken of leveranciers.

Werkwijze en klachten

Ben je niet tevreden en heb je een klacht? Wij lossen dit dan graag samen met jou op. Als wij er dan niet uitkomen, kan je gebruik maken van de klachtenregeling van het BGN.  Klik hier voor de website voor het BGN.

Zorgverzekeraars

Steeds meer zorgverzekeringen vergoeden gedeeltelijk of zelfs volledig een consult bij een BGN gewichtsconsulent. Wil je meer informatie hierover? Kijk dan op de pagina Vergoedingen door zorgverzekeraars.