Blog TPPR genomineerd voor de Liebster Award.

liebster award

Genomineerd voor de Liebster Award.

De Liebster Award is één van de manieren om te laten weten dat je een blog leuk vindt. Je ontvangt de nominatie van een andere blogger. Je beantwoordt 11 vragen, om vervolgens weer 11 vragen te bedenken voor 5 andere bloggers.

Afgelopen week ontvingen wij de nominatie voor de liebster award van Kim Heijboer. Kim is BGN-gewichtsconsulent en heeft haar praktijk in Steenbergen. Wij zijn enorm trots dat een collega-gewichtsconsulent ons deze nominatie heeft gegeven. Dank je wel Kim!

De vragen die wij hebben ontvangen:

1. Wie ben jij?

Wij zijn Janneke en Rutger van Valkenburg. Wij zijn in 2003 getrouwd en zijn de ouders van 4 jongens. Sinds 2006 zijn wij ook ‘collega’s’ in onze eigen onderneming.

2. Wat heb je voor school/opleiding gedaan?

Toen wij een paar jaar geleden het roer volledig omgooide, zijn we ons ook gaan omscholen. Janneke is begonnen met studeren. Ze haalde de afgelopen jaren een reeks aan diploma’s en certificaten, waaronder HBO Medische Basiskennis, Gewichtsconsulent, specialisatie Sportvoedingsadviseur, verdieping Emotie eten en de verdieping Eetstoornissen. Binnenkort start ze met de opleiding voor Hardlooptrainer. Rutger is nu ook nog volop aan het studeren. Begin mei verwacht hij de opleiding HBO Medische Basiskennis af te ronden. Ook is hij druk bezig om de papieren te halen om als gewichtsconsulent clienten te kunnen begeleiden.

3. Wat vind je zo leuk aan (gezonde) voeding?

Kleine veranderingen in je eetpatroon, kunnen grote verschillen maken. Het mooie aan voeding is dat je lichaam het meerdere malen per dag nog heeft. Dat betekent dus ook dat je meerdere malen per dag de keus hebt of je gezond en verantwoordt eet. Voeding zorgt voor de energie van je meest kostbare bezit, dat is natuurlijk je lichaam. En om je lichaam goed te kunnen laten functioneren, moet je dus zorgen voor goede brandstof, het goed verzorgen en onderhouden. Goede voeding is daarom onmisbaar.

4. Wat wil je overdragen aan mensen met je blog?

Heel kort gezegd; Kennis overdragen en dingen bespreekbaar maken. Er zijn 1001 blogs die gaan over gezonde voeding en de daarbij horende leefstijl. Ieder blog heeft een andere invalshoek en verteld vaak zijn eigen waarheid. Wij denken niet dat er één waarheid is. Het is dus belangrijk om de basis goed op orde te hebben. Ook proberen we zaken bespreekbaar te maken. Zo schreven we laatst een blog over intimiteit en overgewicht. Het is dan heel bijzonder dat mensen een openhartige mail sturen dat ze zich hierin herkennen en dit moeilijk vinden om dit te delen en te bespreken.

5. Wat is je favoriete healthy hotspot?

Het is eigenlijk geen healthy hotspot. Maar ook toch weer wel. Wij houden van picknicken. Als de zon schijnt pakken wij met het hele gezin de (bak)fiets naar Utrecht. Gezellig picknicken in het Wilhelminapark. We worden altijd erg blij van de mediterraanse snacks, olijven, dips en smeersels van Olijfje op de Jan van Scorelstraat in Utrecht. Om de hoek bij het park. Dus eerst daar langs en dan een plekje zoeken op het grote veld. We verheugen ons nu al op de zomer!

6. Welk gerecht staat met regelmaat bij jou op tafel?

Op Instagram zijn wij voornamelijk bekend om onze hapjes schalen. Wij zijn met zes personen thuis en niet iedereen heeft dezelfde smaak en vindt dezelfde dingen lekker. Ook heeft een van onze zoons een lactose-intolerantie. Daarom staat er dus regelmatig een grote schaal op tafel met uiteenlopende lekkere dingen. Zo kan iedereen zelf kiezen wat hij eet. Natuurlijk met veel groenten en fruit, maar ook natuurlijk wel eens met wat ongezondere lekkernijen. Balans is het toverwoord hierin.

 7. Met wie zou jij graag een keer samen willen koken?

Het is gezellig en leuk om samen te koken! Daarom koken we eigenlijk bijna altijd samen. Wij maken regelmatig recepten van Yotam Ottolenghi, dus mocht hij een keer in de buurt van Houten zijn, hij is van harte welkom 🙂

8. Heb je nog een goede kooktip voor ons?

Hou het makkelijk en leuk voor jezelf! Op ons receptenblog MAXIMAALminderen delen we recepten die we zelf vaak maken of hebben ontwikkeld om anderen te inspireren. De meeste recepten zijn gemakkelijk, maar vragen soms wel even wat tijd of voorbereiding. We kunnen het ons goed voorstellen dat je hier niet altijd op zit te wachten en zin in hebt. Zoek dan een gemakkelijk alternatief.

9. Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Wij houden van hardlopen. Onze eerste gezamenlijke hardloopuitdaging was de Utrechtse Singelloop (10 kilometer) in 2014. Twee jaar later liepen we samen de NYC marathon. Dit jaar lopen we samen de marathon in Amsterdam.

10. Wat is je guilty pleasure?

Wat voeding betreft is dit voor Janneke ongetwijfeld, chocolade. Rutger heeft moeite om gezouten pinda’s te laten staan.

11. Wat wil je nog bereiken met je blog?

We willen zo veel mogelijk mensen bereiken met onze posts en ze zo goed mogelijk proberen te informeren over alles wat met voeding en leefstijl te maken heeft.

Dit waren onze antwoorden op de vragen van Kim. Nu is het aan ons om 5 andere bloggers te nomineren voor de Liebster Award.
Wij hebben de door ons genomineerde bloggers voor een Liebster Award een bericht gestuurd of ze het leuk vinden om 11 vragen te beantwoorden.

Wij hebben ze de volgende vragen gesteld:

 1. Hoe lang blog je al?
 2. Waarom ben je begonnen met bloggen?
 3. Als je jouw blog in 1 zin moet samenvatten wat zeg je dan?
 4. Wat is jouw doel met je blog?
 5. Als je niet achter je computer zit, waar ben je dan het liefst te vinden?
 6. Wat is jouw guilty pleasure ?
 7. Hoe ziet jouw ideale zondagmorgen eruit?
 8. Wat is je laatst gemaakte recept?
 9. Hoe vier jij de kleine dingen?
 10. Waar kan jij ’s nachts voor wakker gemaakt worden?
 11. Wat zou jij het liefst in een glazen bol willen zien?
error: De inhoud van deze website kan niet worden gekopieerd. Met vriendelijke groet, TPPR Health & Performance VOF