Gezond afvallen en aankomen in gewicht.

Afvallen

Gezond afvallen en aankomen in gewicht.

Afvallen of aankomen lijkt in theorie heel erg simpel. Je eet minder dan je verbrandt en je valt af in gewicht. Je eet meer dan je verbruikt en je komt aan in gewicht.

Afvallen

Zoals met heel veel dingen is ook met afvallen en aankomen in gewicht, een goede voorbereiding het halve werk. Daarom is het belangrijk om voor jezelf te bepalen of je er echt klaar voor bent. Wat is je motivatie en ben je bereidt om je eetpatroon aan te passen.

Soms is het beter om even te wachten en niet te beginnen met afvallen of aankomen, bijvoorbeeld als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Vanzelfsprekend is gezonde voeding in beide gevallen wel erg belangrijk. Bij ziekte of bij een BMI lager dan 18,5 of hoger dan 30, ga dan altijd eerst naar de huisarts.

Als je er klaar voor bent stel je een doel vast. Soms in kilo’s, maar dat kan ook in centimeters. Een halve kilo tot een kilo per week is heel goed haalbaar en gezond. Ieder persoon is uniek en de resultaten van de één, zijn absoluut geen graadmeter voor een ander. Simpel gezegd moet de één er veel meer moeite voor doen dan de ander.

Je hebt je doel bepaald. Nu kan je beginnen met het analyseren van je huidige eetpatroon. Maak een eetdagboek. Krijg je de juiste voedingstoffen binnen en ga zo maar door. Je kan hiervoor bijvoorbeeld de apps van het Voedingscentrum, MyFitnessPal of Virtuagym Food gebruiken.

Wees kritisch naar je eetpatroon. Is dit echt wel gezond? Eet ik voldoende groente en fruit? Zijn deze hoeveelheden goed voor mij? Vraag als je het prettig vind hulp aan vrienden en familie. Twee zien meer dan een.

Je bent er klaar voor! Maak een (menu) plan en kijk naar je valkuilen. Beperk of verban je verleidingen.

Aanpassen van je menu is lastig en wees hierin ook mild voor jezelf. Gaat het een keer mis, pak dan de draad weer op en kijk vooruit naar je doel.

Vind je het prettig om begeleidt te worden. Kijk dan bij het Programma: Gewichtsconsulent

Wil je een afspraak plannen of meer informatie? Bel ons gerust +31 (0)30 888 6546 of vul het contactformulier in.

 

error: De inhoud van deze website kan niet worden gekopieerd. Met vriendelijke groet, TPPR Health & Performance VOF