TPPR-coach Janneke loopt ‘De Halve van de Haar’.

Janneke

TPPR-coach Janneke loopt ‘De Halve van de Haar’.

Afgelopen (paas)maandag, 17 april 2017, liep Janneke mee met de derde editie van de kasteelloop ‘De Halve van De Haar’.

De Halve van De Haar is een uniek hardloop-evenement van 21,1 kilometer. Het hoogtepunt van de loop is het prachtige kasteel en haar prachtige stijltuinen. De loop start in de kasteeltuin, de finish vindt plaats in het kasteeldorp Haarzuilens. Het parcours voert verder door het pittoreske Haarzuilens, langs de Haarrijnseplas en door de oude dorpskern van Vleuten. Bijna een thuiswedstrijd voor Janneke.

Janneke

De Halve van de Haar is de eerste hardloopwedstrijd voor Janneke na de TCS New York City marathon 2016.

Janneke: “Mijn voorbereiding is even iets anders dan die voor de marathon. Ik kreeg namelijk een paar dagen voor het evenement het aanbod om mee te lopen. Dus eigenlijk geen tijd voor een normale voorbereiding. Gelukkig heb ik een aantal weken geleden mijn marathon-schema weer opgepakt, en voor deze week stond een duurloop op het programma van 150 minuten (hartslag zone 2). Dus wat dat betreft kwam het perfect uit.”

Aanpassingen in het menu.

“Ik heb alleen mijn menu iets aangepast, vanaf de vrijdag ervoor heb ik iets meer koolhydraten toegevoegd. Maar niet overdreven veel, want op een heerlijk Paasontbijt kan je goed presteren. Krentenbrood met spijs is een goede brandstof voor een lange duurloop.”

Ambitieus doel.

“Mijn doel was om het eerste uur met een gemiddelde pace van 6:00 min/km te lopen. Na een uur versnellen en dan binnen de twee uur te finishen. Best ambitieus, want mijn PR voor deze afstand staat op 2:12:36 uur. (Mizuno Halve Marathon in Amsterdam 2016)”

Janneke eindigde uiteindelijk met een eindtijd van 2:03:24 uur op de Brink in Haarzuilens.

“Supertevreden met deze tijd! Het was een mooie loop en het ging lekker. Mijn doel om onder de twee uur te lopen komt vast en zeker bij de volgende run.”

 
error: De inhoud van deze website kan niet worden gekopieerd. Met vriendelijke groet, TPPR Health & Performance VOF