Happy Halloween – De lekkerste pompoen recepten.

Pompoen recepten

Happy Halloween – De lekkerste pompoen recepten.

Het is Halloween! Halloween en pompoenen zijn on-losmakend met elkaar verbonden. Vanavond een van onze pompoen recepten uitproberen?

De lekkerste pompoen recepten van ons receptenblog MAXIMAAL|minderen vind je hieronder.

Halloween wordt traditioneel in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika gevierd. De laatste jaren wordt het griezelige feest in Nederland steeds populairder. Kinderen gaan dan ’s avonds verkleedt de straat op. Ze gaan vervolgens langs bij de huizen waar een uitgeholde pompoen staat met een lampje erin. Met het roepen van “Trick or Treat”, krijgen de kinderen iets lekkers.  Meestal is dit snoep. Maar denk ook eens aan een mandarijntje of een doosje rozijntjes.

Het versieren van je huis met pompoenen is natuurlijk erg leuk, maar om het te eten is nog veel beter.

Pompoen is gezond.

Pompoen is erg gezond. In een pompoen zit veel caroteen. Het lichaam maakt zelf vitamine A aan uit caroteen uit plantaardige producten. Vitamine A is goed voor de huid en ogen, Door vitamine A kunnen je ogen zich aanpassen aan het schemer. Vitamine A zorgt ook voor een goede werking van je immuunsysteem.

Het lichaam maakt dus zelf vitamine A aan uit carotenoïden uit plantaardige producten. De belangrijkste provitamine A carotenoïde is bètacaroteen. Provitamine A zit in groenten, zoals worteltjes, bloemkool en spitskool. Je vind het ook in fruit zoals sinaasappels, mandarijnen en bananen.

Pompoen en afvallen.

In 100 gram pompoen zitten ongeveer 20 Kcal. Bovendien zit een pompoen boordevol vezels. Dit zorgt voor een lang verzadigd gevoel, waardoor je minder snel zin hebt in snacks. Ook reguleren de voedingsstoffen in pompoen je bloedsuiker. Hierdoor heb je minder zin in zoetigheid. Het is dus een ideale groente als je wilt afvallen.

Hoe eet je pompoen?

Pompoen is erg veelzijdig. Het is lekker om soep van te maken, maar je kan het ook op dezelfde manier bereiden als aardappels. Koken, bakken of in de oven. Het is erg geschikt om te verwerken in taartjes, tussendoortjes en toetjes vanwege de zoete smaak.

Wat kost een pompoen?

Ook al vier je het feest niet, het heeft als groot voordeel dat pompoenen ruim verkrijgbaar zijn. En omdat het gewas gemakkelijk te kweken is in Nederland is de prijs vaak erg gunstig. Een biologische pompoen koop je al voor €2,50. Voor een grotere variant om vanavond bij de deur te zetten betaal je zo’n € 4.00.

Pompoen recepten.

Op ons foodblog staan meerdere recepten. We vinden pompoen erg lekker en het product leent zich er uitstekend voor om allerlei lekkere gezonde recepten mee te maken. Hieronder de meest populaire van afgelopen maand.

Wil je graag voedingsadvies op maat?

Wij helpen je graag! Bel voor een afspraak +31 (0)30 888 6546 of stuur een bericht.

 

 

error: De inhoud van deze website kan niet worden gekopieerd. Met vriendelijke groet, TPPR Health & Performance VOF