Emotie-eten

Emotie-eten.

Bij emotie eten worden interne prikkels vaak geïnterpreteerd als honger. Dus wellicht ben je verveeld, verdrietig of boos en wil je jezelf wat opvrolijken door lekker te gaan eten of snacken.

Emotie-eten uit zich op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld in het bijzijn van anderen heel goed opletten wat je eet. Je weet goed wat gezonde voeding is. Maar door het ervaren van verschillende emoties kan het zijn dat je je laat verleiden door grote hoeveelheden ongezonde voeding zoals koek, snoep en snacks. Dit meerdere keren per week. Door het eten van veel ongezonde voeding in één keer ervaar je op dat moment een prettig, soms rustgevend gevoel, totdat al het eten op is. Hierna kan je je nog rotter voelen waardoor je jezelf voorneemt het de volgende echt anders te gaan doen….

Heb jij het idee dat je stemming en gevoel bepalend is voor je eetgedrag?

In dit traject werken we samen om je probleem aan te pakken. Door individuele sessies en oefeningen ga je in verschillende fases werken om je emotie-eten onder controle krijgen. We brengen eerst je eetgedrag in kaart door middel van het bijhouden van een eetdagboek en een emotiedagboek. Ook kunnen we je vragen om de NVE (Nederlandse Vragenlijst voor Eetgedrag) in te vullen. Om hierna in overleg met jouw een behandelplan op te stellen.

Meer informatie.

Wil je een afspraak plannen of meer informatie? Bel ons gerust (+31 30 888 65 46) of vul het contactformulier in.

Bij de behandeling waarin je leert omgaan met emotie-eten word je begeleidt door Janneke.

error: De inhoud van deze website kan niet worden gekopieerd. Met vriendelijke groet, TPPR Health & Performance VOF