Sportvoeding

Sportvoeding.

In het traject Sportvoeding, leggen we je dagelijkse menu onder een vergrootglas om je sportieve prestaties te verbeteren. Met de juiste verhouding proteïnen, koolhydraten en vetten kan je echt het verschil maken.

Iedere sporter is uniek. Of je nou op topniveau sport of als recreant. Eén ding hebben sporters gemeen, ze hebben koolhydraten nodig. De koolhydraten in je (sport)voeding leveren energie. Daarmee houd je je glycogeenvoorraad tijdens het sporten op peil. Echter is de hoeveelheid koolhydraten wel van belang. Zo is het ook met eiwitten. Eiwitten bestaan uit aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen voor onze spieren. Daarom is eiwit een essentieel onderdeel voor het opbouwen van spiermassa. Goede sportvoeding is dus van essentieel belang voor je sportprestatie.

Tijdens dit traject kijken we ook naar het gebruik van voedingssupplementen. We bekijken of dit nodig is in jouw voedingsschema. Supplementen zijn niet essentieel voor een goede prestatie of progressie in spiergroei. Gezond eten, trainen en slapen is veel belangrijker.

Professionele ondersteuning bij het bereiken van je persoonlijke doelen.

We kijken eerst grondig naar je huidige eetpatroon, het dagelijkse activiteitenniveau, trainingsschema en komende wedstrijden. Je wordt vervolgens gemeten en gewogen. Dit is ons uitgangspunt om aan te gaan werken. Voordat we beginnen houd je een eetdagboek bij. Zo kunnen we samen kijken waar er verbeterpunten liggen en waar we aan kunnen werken.

Individueel en intensief.

Vervolgens stellen we een haalbaar doel vast. En gaan we in een hier vooraf afgesproken termijn aan werken. Onze behandelingen zijn individueel en intensief. Gedurende het maatwerk traject sturen we bij, passen we aan en evalueren we om het beste resultaat te behalen.

Specialist sportvoeding.

Janneke is aangemerkt bij BGN met de specialisatie Sportvoeding. Voor deze specialisatie heeft zij een aanvullende opleiding gevolgd gericht op het behandelen van sporters.

Kijk bij onze kennisblogs over Sportvoeding

Wil je een afspraak plannen of meer informatie? Bel ons gerust (+31 30 888 6546) of vul het contactformulier in.

error: De inhoud van deze website kan niet worden gekopieerd. Met vriendelijke groet, TPPR Health & Performance VOF