Sportvoeding

Sportvoeding

Sporten en voeding: met elkaar verweven.

Zoals veel mensen weten zijn sport en voeding onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je hebt vast wel eens meegemaakt bijvoorbeeld dat je intensief aan het bewegen was, en ineens nogal flauw werd. Er was dan waarschijnlijk sprake van een tekort aan voeding in je lichaam. Je energie moet je immers ergens uithalen. Of misschien heb je weleens een periode zeer intensief gesport, maar zag je weinig resultaat. Ook dit kan te maken hebben met een tekort aan voeding.

Wat heb je nu precies nodig qua sportvoeding en waar haal je het uit?

Zoals gezegd heb je tijdens het sporten energie nodig. Deze energie haal je voornamelijk uit koolhydraten. Koolhydraten verbrandt je wanneer je bezig bent met lichamelijke inspanning. Maar vergis je niet: er zijn veel verschillende soorten koolhydraten. En het verschilt weer per moment, persoon en soort inspanning welke soort je nodig hebt. Koolhydraten haal je in ieder geval uit brood, pasta en rijst. Ook proteïnen zijn zeer belangrijk voor sport. Ze worden vaak ook wel eiwitten genoemd. Proteïnen zorgen ervoor dat je spieren zich beter herstellen. Op die manier zie je sneller resultaat.

Professionele ondersteuning en advies over sportvoeding zodat jij je doel kan bereiken!

Het advies over proteïnen en koolhydraten hierboven is handig, maar nog zeker niet compleet. Er zijn zoveel aspecten van voeding die kunnen zorgen voor een betere sportprestatie. Wij kunnen je helpen en adviseren in het bereiken van je doel. Bij ons vind je enkel specialisten die je van A tot Z begeleiden en ondersteunen. Onze experts zullen je informeren op het gebied van voeding en maken samen met jou een planning. Niet alleen een oppervlakkig advies met informatie over sportvoeding, maar echt een plan waar je iets aan hebt. Op welke momenten van de dag eet je bijvoorbeeld welke maaltijd? Wat zijn de beste porties? Het advies wordt volledig afgestemd op jouw wensen, doelen en figuur.

Maak vooral een afspraak voor meer informatie.

Ben je benieuwd naar onze diensten? Dan is het zeker aan te raden om contact op te nemen.

Dit kan via het telefoonnummer: +31 (0)30 888 6546 of door het contactformulier in te vullen. Maak je je zorgen over de kosten van dit soort adviezen? Het kan zomaar zijn dat je zorgverzekeraar ons advies vergoedt. Neem daarvoor contact op met je zorgverzekeraar of kijk dit overzicht!

error: De inhoud van deze website kan niet worden gekopieerd. Met vriendelijke groet, TPPR Health & Performance VOF